Utazni készülsz? Járulj hozzá a környezet védelméhez egyetlen kattintással!

utazás

Múlt héten írtunk a keresőoldalról, amely fákat ültet a keresésekért cserébe. Ennek kapcsán javasolták nekünk a B’n’Tree elnevezésű projektet, amely nagyban hasonlít az Ecosia-hoz, csupán ők nem a keresésekért, hanem szállásfoglalásért, vagy utazásért cserébe ültetnek fákat.

Tegyél környezetedért egy kattintással, miközben világot látsz!

Te is az utazás szerelmese vagy? Most egyetlen kattintással segíthetsz jobbá varázsolni a Földünk környezetét. Mindössze annyit kell tenned, hogy mielőtt lefoglalnád a szállást, vagy repülőjegyet a következő utazásodhoz, előtte felkeresed a B’n’Tree honlapját, és kiválasztod a szolgáltatót akinél folytatni szeretnéd a tényleges foglalást. Jelenleg 8 partner szolgáltatásai elérhetőek, ezek közül a legnagyobbak a Booking.com, és a Skyscanner.

Döntsd el te, hogy hová ültessék a fádat!

A legnagyszerűbb az egész projektben, hogy te magad döntheted el, hogy hová kerüljön a fa, amelyet utazásod révén ültetnek el. Jelenleg 3 opcióból lehet választani:

  • Kenya: Segíthetsz az elefántoknak, és a vadon többi lakójának, az ország délnyugati részén található Masai Mara Nemzeti Rezervátum területén, akácia fák telepítésével.
  • Madagaszkár: Támogasd a tengeri élővilágot a sziget nyugati partján ültetett mangrove fákkal.
  • Nepál: Járulj hozzá a Chitwan Nemzeti Park, tigris élőhelyének újrafásításában.

elefantok

Amint sikeresen lefoglalod a szállásodat, vagy jegyedet, a fákat (legtöbb esetben egyetlen foglalásból több fát is tudnak ültetni) azon nyomban el is ültetik az általad kiválasztott helyszínre.

Miért? Hogyan? Milyen sikerrel?

A B'n'Tree megálmodója Chris, a világ összes kontinensén élt és dolgozott már, azonban 2012-ben, mikor egy Dél-Thaiföldi nemzeti park területére költözött, első kézből tapasztalhatta meg az erdőirtások drámai hatását környezetünkre nézve. Megesett a szíve az élőhelyüket napról napra jobban elvesztő elefántokon, és úgy döntött, nem nézheti ezt tovább ölbetett kézzel, így elindította B'n'Tree elnevezésű projektjét.

A faültetésre fordított összeget úgy sikerül előteremteniük, hogy minden rajtuk keresztül lefoglalt szállás, vagy repjegy után, a partnercégek, bizonyos mértékű jutalékot fizetnek. A faültetés nem csupán az élőhelyüket adja vissza az adott terület veszélyeztetett állatainak, hanem munkahelyeket teremt a helyi (általában gazdaságilag jelentősen elmaradt) közösségeknek. Mindemellett az embernek mindig szügsége lesz erdőkre, mivel gátolják a klímaváltozást azáltal, hogy a szén-dioxidot oxigénné alakítják, valamint helyreálíltják a víz körforgását.

A weboldalon keresztül foglaló utazók segítségével már több, mint 75 000 fát sikerült ültetniük, a világ számos olyan területére, melyek élővilága drasztikusan megsínylette az erdők kipusztítását. A fatelepítési projektek pontos listája itt található.

Használd ki te is az internet adta lehetőségeket! Rendeld meg saját weboldalad, webáruházad és sokszorozd meg bevételed!
Most 15 000 Ft értékű ajándék is a tiéd lehet!