5 hihetetlenül kreatív gerillmarketing ötlet

kék-narancs

5 hihetetlenül kreatív gerillmarketing ötlet

A gerillamarketing egy összefoglaló név alatt, olyan marketing eszközöket, technikákat, stratégiákat értünk, amelyek legtöbbször alacsony költségvetésűek, és jelentősen eltérnek a hagyományos tekintett eszközöktől. Nyugaton már régóta sikeresen alkalmazzák a gerillareklámokat a kisebb helyi vállalkozások éppúgy, akár a világcégek. Magyarországon egyelőre sajnos kevésbé hódítanak ezen, nem konvencionális marketing módszerek, azonban a jövőben érdemes lesz követni ezt a nyugati trendet is.

Miért éri meg neked is gerilla eszközökkel hirdetni? Kevés költséggel, viszonylag nagy célközönséget, és átütőbb elkötleződést érhetsz el ezekkel a nem hagyományos hirdetésekkel. A különleges stratégia révén, valószínűbben válthatsz ki virális reakciókat, melyek aztán tulajdonképpen teljesen ingyen, óriási tömegekhez fogják eljuttatni vállalkozásod hírét.

Nézzünk most meg 5 kreatív, követendő gerillamarketing megoldást.

1. Jeep parkoló a legdöcögősebb helyeken

jeep Forrás: moosend.com

Legtöbbször szavak sem kellenek ahhoz, hogy megfelelően bemutathassuk márkánkat. A Jeep-nek pusztán egy logó, és némi kreativitás is elég volt, hogy elmagyarázza, strapabíró, bivalyerős járműveket gyártanak, melyek mindenen is átmennek.

2. Zebra sültkrumpliból

mcdonalds Forrás: antevenio.com

A McDonalds mondható a gerillamarketing egyik legnagyobb úttörőjének, rengeteg hasonló hirdetésükkel találkozhatunk.

Csatlakozz az újonnan indult Gerillamarketing Facebook csoporthoz, és kövesd a folyamatosan frissülő, hasonlóan kreatív marketing ötleteket!

3. Csupa csoki pad

kitkat Forrás: antevenio.com

Vegyünk példát a KitKat-ről! Még a leghétköznapibb bútor, tárgy, vagy utcai eszköz is segítségünkre lehet, hogy hatékonyan kelthessük fel vásárlóink figyelmét, csupán el kell térnünk a rendhagyó gondolkodásmódtól.

4. A porszívócső-alagút

miele Forrás: antevenio.com

Nem meglepő, hogy a Miele "elszívja" a vásárlókat konkurenciától, kreatív hirdetései segítségével.

5. Marhára mar

capsico Forrás: blog.depositphotos.com

Újabb nagyszerű példája, hogy a közvetíteni kívánt üzenet átadásához nem feltétlenül szükséges szavakat használni. Legtöbbször elegendő a kreativitás, a többi pedig már úgyis adja magát.

Weboldal fejlesztés szenvedéllyel

A Branding page csapatának minden egyes tagja elhivatott szakember, aki a saját szakterületének a megszállottja. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy munkánk egyben a kedvenc időtöltésünk is, így a lehető legnagyobb odaadással tudunk belefogni minden egyes projektünkbe.

Hisszük, hogy az online világban kötelező nap mint nap lépést tartani a technológia fejlődésével, így weboldaladat, applikációdat garantáltan a legkorszerűbb technikával fogjuk elkészíteni, frissíteni.

Legyél te is ügyfelünk!

Elérhetőségeink

Hívj minket: +36 20 362 2409

Küldj emailt: hello@brandingpage.hu