150-en megpróbálták emlékezetből lerajzolni 10 ismert márka logóját

Emlékszel arra, hogy milyen az IKEA logó?

Le tudnád rajzolni a Starbucks hableányt?

A Signs.com felkért 156 amerikait, hogy rajzolják le 10 világméretű cég logóját emlékezetből. Az eredmények, amit Branded in Memory-nak neveztek el, lenyűgözőek. Ha messziről meglátsz egy ilyen logót, egyből felismered. De mi a helyzet amikor nincs előtted a logó, csak a cég neve? Megláthatjuk hogyan látják az emberek a világ leghíresebb márkáit.

Miután elkészült az összes remekmű, a Signs.com sorba rendezte a rajzokat az alapján, hogy mennyire pontosak az eredeti logóhoz képest. Azok a rajzok, amelyek legtávolabb estek a tényleges logótól, általában vagy jócskán leegyszerűsítették, vagy tartalmaztak olyan dolgokat amiket az eredeti nem tartalmaz.

Például sokan szárat rajzoltak az Apple logóra, holott az nem tartalmaz ilyet. Volt aki túl sok gyűrűt rajzolt a Target ikonjára, vagy kifelejtették a cégnevet a logóból. A Foot Locker és a Domino's pizza rajzai sikerültek a legroszabbul. Ezeknél a rajzoknál a remekművek fele sem közelítette meg az eredeti emblémát.

A kutatásból kiderül, hogy a márka egyik legfőbb aspektusa a szín, amit a jelöltek 80%-a helyesen választott. A tanulság tehát az, hogy a színválasztást sem szabad alulbecsülni, hiszen ez bizonyult a brandek legemlékezetesebb elemének.

Apple

apple

Starbucks

starbucks

Adidas

adidas

Burger king

burger-king

Ikea

ikea

Neked is egyedi logóra van szükséged?
Segítünk neked is elkészíteni egyedi logódat és weboldaladat!
Most 15 000 Ft értékű ajándék is a tiéd lehet!
AJÁNLATKÉRÉS


7-11

seveneleven

Walmart

walmart

Foot locker

foot-locker

Dominos

dominos

Target

target

Képek: https://www.signs.com/